Posted by: makis | June 23, 2009

Φωτογραφιες απο την ανασκαφη στην Κοιλαδα

LINOSΑνεβαζω φωτογραφιες απο την ανασκαφη του αρχαιολογικου χωρου στους λοφους της Κοιλαδας οπου και προγραμματιζεται το γηπεδο γκόλφ.

Περισσοτερες πκηροφορίες δεν υπαρχουν αυτη τη στιγμη μιας και η ανασκαφη ειναι σε εξελιξη.

Τις φωτο εχω παρει τον Μαρτιο του 2009.

Ο λίνος που βλεπεται δειχνει πως καποιο εργαστηρι παραγωγης υπηρχε στον οικισμο (κρασί πιθανα;).Ενας μικροτερος λινος που ηταν διπλα στο πηγαδι του Παυσανια (δεν αναφερεται στις περιηγησεις αλλα οι κατοικοι ισχυριζονται πως ο Παυσανιας το κατεγραψε) στα Διδυμα και ειναι ολοκληρος σε φωτογραφία στο βιβλιο του κ Γκατσου εχει πλεον σπασει και τα κομματια λειπουν.Εδω φωτογραφία του λινου Διδυμων απο τον χειμωνα 2009

Βαση Ληνού στα Διδυμα

Υπαρχει και δευτερη ανασκαφη στην περιοχή για την οποια θα γραψω σε επομενο ποστ.

Οι ανασκαφες αυτες απο οσο γνωριζω δεν περιλαμβανονται στην μελετη για την οικοτουριστικη (πολιτιστικη )διαδρομη Δημου Κρανιδίου κοστους τριων εκατομμυριων ετυρώ.

Στο θεμα εχει αναφερθει στο παρελθον και ο (με καταγωγη την Κοιλαδα ) ευρωβουλευτης του ΚΚΕ κ Γιωργος Τουσσας.

Τρίτη 28 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ <!—->Σελ. /32 Πρώτη σελίδα Προηγούμενη σελίδα Επόμενη σελίδα Τελευταία σελίδα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Ξενοδοχεία και γήπεδο γκολφ σε αρχαιολογικό χώρο!

Υπόμνημα του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Τούσσα, με θέμα την καταπάτηση από ιδιώτες και επιχειρηματικούς ομίλους δασών και γενικότερα δημόσιων εκτάσεων και τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής

 

Λεκάνη όπου πετάγονται ανεξέλεγκτα τα βοθρολύματα. Κοντά στο βιολογικό καθαρισμό που υπολειτουργεί

Σε οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους, συνολικά τους κατοίκους και το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Κρανιδίου στην Αργολίδα, έχει οδηγήσει η ασύδοτη δράση ιδιωτών και επιχειρηματικών ομίλων. Η καταστροφή και καταπάτηση δασών και δημόσιων εκτάσεων, η κατασκευή ιδιωτικών λιμανιών και εξοχικών κατοικιών, η ανεξέλεγκτη επέκταση των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας, είναι ορισμένες μόνο από τις επιπτώσεις της καταστροφικής πολιτικής που ασκείται στην περιοχή. 

Το θέμα φέρνει, με υπόμνημά του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας, που αποστέλλει τόσο προς την ελληνική κυβέρνηση όσο και προς την ΕΕ. Θέμα έχει την «καταπάτηση από ιδιώτες και επιχειρηματικούς ομίλους δασών και γενικότερα δημόσιων εκτάσεων και τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής».

Εξαρχής, σημειώνεται: «Τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ, Πολιτισμού, καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Νομαρχίας, δε λαμβάνουν κανένα μέτρο προκειμένου να σταματήσουν τις παράνομες δραστηριότητες των ιδιωτών και των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στις υδατοκαλλιέργειες, στον τουρισμό και στις αγοραπωλησίες γης στο Δήμο Κρανιδίου».

Ανεξέλεγκτη δράση επιχειρηματιών

 

Το αρχαίο ελαιοτριβείο, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα από ανασκαφές, όπου οι ιδιώτες θέλουν να κατασκευαστεί γήπεδο γκολφ!

«Πρωταγωνιστής» στο δήμο Κρανιδίου της διαρκούς περιβαλλοντικής καταστροφής είναι η εταιρεία «MIND COMPASS OVERSEAS LTD». Κατασκευάζει Μονάδα Αφαλάτωσης στο λιμάνι της Κοιλάδας (σ.σ.: δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Κρανιδίου). Εκεί, περιλαμβάνεται η κατασκευή υποθαλάσσιων και χερσαίων αγωγών και η σύνδεσή τους με το «γκολφ» των ξενοδοχειακών μονάδων και τη δεξαμενή του Δήμου Κρανιδίου. Ανεγείρει ξενοδοχειακές μονάδες. Κατασκευάζει «γκολφ» 18 οπών στην περιοχή «Δέλπριζα» του ίδιου δήμου. Στην περιοχή που έχει επιλεγεί από την εταιρεία να κατασκευαστεί το εργοστάσιο αφαλάτωσης, βρίσκεται η αρχαία πόλη Μάσσητος και ο αναγνωρισμένος υδροβιότοπος «Ελος Κοιλάδας υπ’ αριθμ. 251292000», γι’ αυτό και χρειάζονται αυξημένα μέτρα προστασίας της περιοχής. 

Τα αρμόδια υπουργεία δεν απαντούν ουσιαστικά στις Ερωτήσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις παραπάνω δραστηριότητες. Δεν απαντούν για την ανταλλαγή δημόσιας έκτασης, που έγινε μεταξύ του δήμου Κρανιδίου και της εν λόγω εταιρείας. Δεν απαντούν ούτε για την αξιοποίηση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) του δήμου και του τελικού προϊόντος επεξεργασίας των λυμάτων, του νερού, για τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της.

Οπως σημειώνεται σχετικά στο υπόμνημα του ευρωβουλευτή του Κόμματος, «τα υπουργεία, από κοινού με τους αρμόδιους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποκρύπτουν ότι σε απόσταση ελάχιστων μέτρων από την υπολειτουργούσα ΕΕΛ στον Κάμπο του Κρανιδίου λειτουργεί επίσης παράνομα χωματερή, όπου ανεξέλεγκτα βυτιοφόρα αυτοκίνητα μεταφέρουν βοθρολύματα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί λεκάνη τοξικών υγρών, προκαλώντας ανυπόφορη δυσοσμία και ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής, με οδυνηρές συνέπειες για τη δημόσια υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον». Κανένα πρακτικό μέτρο

EKSKAFES

KENTRIKH ANASKAFH

KENTRIKO

KENTRIKO2

PYTHOS

SKAMA

SKAMA2

Απο τον αρχαιολογικο χωρο . Λειβαδι με ανθισμενη αγρια ροκα.

Στο βαθος ο κοκκινοβραχος και πισω το Μαλι μπαρδι.Μπροστα αποθηκες και ο δρομος Κρανιδιου Κοιλαδας.Δεξια το Κρανιδι.

Aγρια ροκα

Αρχαιολογικοι χωροι Κοιλαδας

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: